Son Yorumlar

Mobil Versiyon. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Bu Blogda Ara

# Reklam

Hüriyet Haberleri

Rastgele Yazılar

insanın içini gösteren kamera icat oldu - T-Ray

10 Mart 2008 Pazartesi


İngiliz şirketi ThruVision, elbisenin içinde gizlenen silah, uyuşturucu ve patlayıcıları 25 metreden gösterebilen bir kamera geliştirdi.

LONDRA - T5000 adı verilen kameranın güvenlik endüstrisinde yeni bir çığır açacağı bildirilirken, kameranın, Terahertz ya da T-ray denilen doğal elektromanyetik ışınlarla nesnelerin belirlendiği “pasif görüntüleme teknolojisiyle” çalıştığı belirtildi.

Kameranın 25 metre mesafeden, gizlenen nesneleri belirleyebildiği, insanlar hareket halindeyken de işlevsel olduğu ifade edilirken, T5000’in insan vücudunun ayrıntılarını ortaya çıkarmadığı, bu yüzden de görüntülemenin zararsız olduğu kaydedildi.

Teknoloji için askeri ve sivil başvurular olduğunu bildiren şirket, kalabalık havaalanları, alışveriş merkezleri, sportif olaylarda kullanılabileceğini bildirdiği kameranın, İçişleri Bakanlığının desteğiyle 12-13 Martta düzenlenecek bilimsel gelişme sergisinde görücüye çıkacağını duyurdu.

ThruVision Başkanı Clive Beattie, son yıllarda terör eylemlerinin dünyayı sarstığına ve güvenlik önlemlerinin küresel olarak artırıldığına dikkat çekerek, insanların üzerindeki metal ve metal olmayan maddelerin 25 metre öteden görülebilmesinin, güvenlik sistemini geliştirme açısından önemli olduğunu vurguladı.

Kamera, tüm insanlar ve nesnelerin düşük seviyede elektromanyetik radyasyon yayması temeline göre çalışıyor. Terahertz ışınları, elektromanyetik spektrumun (tayf) üzerindeki infrared (kızıl ötesi) ve mikrodalgaların arasında bir yerde bulunuyor ve ışınlar duvarlar ve bulutların içinden geçebiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Most Reading

Tags

Sidebar One